Microsoft Security Essentials

För alla som missat det skulle jag villa påminna om att Microsoft Security Essentials sedan en tid tillbaka finns tillgängligt att ladda ner för alla Windows-ägare även här i Sverige. Tidigare var tillgången begränsad till vissa världsdelar men nu är den alltså i alla fall tillgänglig här.

Jag har alltid varit emot anitvirusprogram och försökt undvika dem bäst det går. Idag kan man inte vara utan skydd med tanke på alla hot som kommer ifrån Internet. För en gångs skull tycker jag dock detta är ett program som bör vara del av operativsystemet (till skillnad mot webbläsare och annat lull-lull som Windows ofta fokuserar på). Vem kan bättre än Microsoft själva veta var och hur man bör skydda systemet? Jag hoppas bara att de satsar ordentligt på den här produkten så att den blir minst lika säker som konkurrenterna som har flera års försprång i antivirus-hantering.

Under ett par månader har jag kört Microsoft Security Essentials (MSE) på min hem-PC och det har fungerat utmärkt. Alla mina tidigare antivirusprogram har alltid gjort mycket oväsen av sig i form av uppdateringar eller att de varit i vägen när vissa program skulle köra. MSE är mycket tystare av sig och hittills verkar den fungera bra. Det återstår att se vid nästa virusutbrott om den hanterar detta på ett bra sätt!

Leave a Reply