Skicka formulär med “enter”

Jag stötte på ett lite udda problem idag. Ett formulär som tidigare haft en egen submit-knapp skickades nu istället med hjälp av ett javascript. Detta gjorde att möjligheten att skicka formuläret genom att trycka enter på en rad slutade fungera.

Tyvärr ville jag inte ha en submit-knapp längre utan ville fortfarande använda javascriptet för att skicka formuläret. Tyvärr var webbläsaren för smart för att luras av en dold-submitknapp. Jag ville inte heller ha en trigger på varenda fält i formuläret. Lösningen blev istället följande kodrader:

<form ... onsubmit="sendForm();">
...
<input type="submit" value="sök"
  style="background:white;color:white;border:none;">
</form>

Denna kod fungerar perfekt! Knappen syns inte (givetvis om bara om bakgrunden också är vit) och man kan fortfarande trycka enter i vilket input-fält som helst och formuläret skickas då via javascriptet!

Leave a Reply