Kan inte leva utan GIT

Jag förstår inte hur jag tidigare kunde utveckla utan GIT. Det är ett helt underbart versionshanteringssystem! Linus Torvalds hade all min respekt för att ha utvecklat Linux-kärnan men han toppade nog det med GIT. Det beror säkert mest på att jag på fler sätt kan uppskatta enkelheten och genialiteten i GIT än i Linux-kärnan. För de som är mer insatta i utvecklingen av Linux kanske kan se samma genialiska drag i den koden.

Huvudanledningen till att jag gillar GIT så bra som jag gör är dess förmåga att lägga sig "obemärkt" i vilken filstruktur som helst och så enkelt synkroniseras mot ett eller flera bibliotek. Om det är bra nog att använda för utvecklingen av Linux-kärnan så är det bra nog att använda i mina i förhållande små projekt jag utför!

En klar bonus är namnet, GIT. En förkortning? Knappast. Det är vad det beytder på engelska – "git" – en dum obehaglig person. Linus ska enligt Wikipedia själv ha skojat och sagt "I'm an egotistical bastard, and I name all my projects after myself. First Linux, now git.".

Leave a Reply